De woningen worden als kluspanden verkocht door Elan Wonen. Voordat ze verkocht worden zal Elan Wonen zorgen voor funderingsherstel en het verwijderen van eventueel aanwezige asbest in de woningen. De verkoopprijs is voor elke woning hetzelfde: € 260.000,-.
Deelnemers aan dit project moeten aantonen dat ze kunnen voldoen aan een financieringseis van € 408.000,-.  Dit is rekening houdend met de kosten voor renovatie, bijkomende kosten en afbouw voor een woning met basis uitbouw.

Hieronder vind je plattegronden met voorbeelden van hoe de indeling kan worden. Aan de indeling en maatvoering in onderstaande plattegronden kunnen geen rechten worden ontleend.

 


 

Woningen

Collectief en individueel klussen

Samen met je buren, in een tijdelijk collectief, knap je de buitenkant (het casco) van de woningen op. Is de buitenkant klaar, dan ga je binnen individueel verder, eventueel met behulp van familie of vrienden natuurlijk. 

Plattegronden en mogelijkheden

Woningen

Hieronder vind je een aantal voorbeeldplattegronden. Natuurlijk is het ook mogelijk je eigen indeling te ontwerpen.

Uitgangspunt van de woning: dit is de woning zoals die verkocht wordt aan de klussers. De uitbouw en de schuur zijn dan al gesloopt. Er zijn al heipalen aangebracht voor een nieuwe uitbouw.

Basis uitbouw: de woning wordt door de koper gerenoveerd en krijgt een uitbouw over de volle breedte van 3,34 meter diep. Op de uitbouw kan een dakterras worden gemaakt (niet op kavel 1, 3 en 5). Er is een bouwvergunning nodig voor de aanleg van een dakterras.

Kleinere uitbouw: de woning wordt door de koper gerenoveerd en krijgt een minder diepe uitbouw over de volle breedte van 2,5 meter diep. Op de uitbouw kan een dakterras worden gemaakt, behalve op kavel 1, 3 en 5. Er is een bouwvergunning nodig voor de aanleg van een dakterras.

Basis uitbouw en opbouw: de woning wordt door de koper gerenoveerd en krijgt een uitbouw over de volle breedte van 3,34 meter diep. Op de uitbouw komt een opbouw met een nokverhoging. Hiervoor is een bouwvergunning nodig en kan alleen worden uitgevoerd met een buitenplanse (kruimel) ontheffing van de gemeente.

In onze berekening zijn wij uitgegaan van de Basis uitbouw. Wanneer je kiest voor een andere variant, of bijvoorbeeld een combinatie van deze varianten, heeft dit gevolgen voor het te investeren budget en de eindwaarde van de woning.

Interesse?

Urbannerdam
Vera Wittebrood
010 2806444
06 30031806
klushuishaarlem@urbannerdam.nl 

 

Volg ons